20100317

Damn it!

Pakkasimme Ryon kanssa kuljetusauton eilen illalla valmiiksi laukkoja varten. Määrä oli lähteä matkaan puoli seitsemän tänään ja ottaa mukaan matkan varrelta perhetuttujenkin laukkahevonen, kun autossa nyt kerran tilaa on. No, niin tapahtui: minä vääntäydyin ylös lämpöisestä sängystäi kahdeksantoista asteen pakkaseen, kapusin autoon ja yritin nukahtaa, kun Ryo huudatti autoradiosta iskelmää. Ryon äiti jäi kotiin vahtimaan lapsenlastaan Kentsua.

Matkaan meni tunteja, ja sen vuoksi jouduimme pysähtyä monesti kävelyttämään hevosia valtatien viereisillä metsäpoluilla. Joona oli selvästi tuskastunut ja vieraan hevosen seura hermostutti sitä entisestään. Yleensä niin rauhallinen ori jopa pukitti äkäisesti, yritti kiskoutua käsistäni metsän siimekseen ja vieläpä potkaisi koko voimallaan vankkaa puuta, kun Ryo lähestyi taas kerran loimen kanssa.

Perille päästiinkin, ja Joona laitettiin kuntoon. Ori alkaa jo olla melko kilpahevosmainen - osasi jopa korskua. Loimi nakattiin vielä varusteiden päälle lämmittämään hetkeksi Joonan vastusteluista huolimatta. Hevosenhoitaja Pink oli juuri taluttamassa Ryoa kohti lämmittelyrataa, kun...

"Tämäkö on Sayonara Suckers PA?"
Pakkohan se oli myöntää. "On se", nyökkäsin ja ihmettelin, onko oristani tullut kuuluisa.
"Sen lähtö on peruttu. Aluksi oli kaksi osallistujaa, toinen perui."

Noooo! Voitte kuvitella, mitkä animehikipisarat meidän kaikkien otsalle kerääntyivät. Ei siinä auttanut, kuin purkaa jo valmiiksi harmistunut, nyt myös pettynyt ratsu. Lähdin taluttamaan Joonaa reippaaseen tahtiin kauas melusta, mutta ei se paljoa auttanut. Hevoseni oli huonolla tuulella ja luimi vihaisesti. Kun pikkutytöt tulivat pyytämään, saako hevosesta ottaa kuvia, Joona irvisteli ja luimi rumasti. Varmasti tuli ihan hirveitä kuvia.

Lopulta kyllästyin kokonaan ja nakitin Joonan rauhoittamisen ja viihdyttämisen Pinkille. Hän vaihtoi Ryon kanssa vuoroa koko ajan sen pari tuntia, kun tuttujen tamma otti ja juoksi neljänneksi ja sai palkinnoksi rahaa. Minä tyydyin luomaan murhaavia katseita pulskiin herroihin, jotka rahatukkuineen piirittivät neljäntenä maaliin tulleen tamman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti