20100302

Fast and... ...furry?

Meidän Joona oli laukkastartissa 20100228, ja arvatkaa, miten kävi! Hyvänen aika - Joona sijoittui ja sai rahaa! Kolmossija ei ole sama, kuin voitto, mutta näin järkyttävän kokemattomalla hevosella se on ehdottomasti sama, kuin kunnon laukkaratsun voitto. En ole milloinkaan ollut näin ylpeä mistään muusta, kuin omasta pojastani välillä. Joona on kolmoseksi sijoittunut ykkönen!

Kuusi tonnia tilillä ja sijoitus 3/12 takataskussa. Hyvä Joona! Kun Fontièren laukkaradalla tämä tapahtui, päätin hemmotella hevoseni pilalle sinä iltana. Sen on pysyttävä linjoissaan, joten pilalle hemmottelu tarkoitti tällä kertaa siis muutamia ylimääräisiä porkkanoita iltakauroissa, uutta mustaa nahkariimua, jonka hopealaattaan on kaiverrettu "Sayonara Suckers PA, 'Joona'", sekä erityispitkää harjaus- ja rapsuttelusessiota. Ryokin ihan taputti hevosta kaulalle ja sanoi, että hyvä, ja se on paljon niin jäykältä mieheltä, joka ei koskaan kehu ketään.

Ryo-jockey tuumasi, että Joonaan pitää vain tutustua. Nyt kun sen metkut tiedetään leijonanloikkaa myöten, se ei pääse loikkaamaan kuin esteratsu, joten singahtaa eteenpäin järkyttävällä voimalla. Orini on kuin tehty 1400m-1800m pitkille matkoille, ja luulen, että se olisi hyvä myös lyhyemmillä matkoilla hienon starttinsa kanssa.

Nyt on edessä muutaman päivän loma, ja Joona palaa radalle vasta 07. maaliskuuta. Suunnittelin loman ajaksi paljon lepoa, mutta myös kunnon treeniä. Rentoutumisen aloitimme jo tänään: Joona sai Ryolta lahjaksi mustavalkoisen naruriimun, ja sitä mentiin kokeilemaan maastoon pitkälle, rauhalliselle taluttelulenkille. Suomen pakkaset ovat sen verran kamalia, että Joona piti koko matkan fleeceloimea selässään, ja me kuljimme vain aurattuja teitä ja poljettuja polkuja. Onneksi Huovilan maastot ovat upeat, ja isäntä pitää ne priimakunnossa talvellakin. Kertaakaan polku ei ollut liian kapea kulkea eikä liian vaikea Joonan monen tuhannen euron arvoisille jaloille.

Huomenna minun on tarkoitus nousta ensimmäistä kertaa laukkaratsuni selkään radalla. Kiinnostaako kuulla, miten siinä käykään? Seuraa Joonan blogia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti