20100315

Oh my god Joona!

Ihan tavalliset laukat. Odotimme kyllä pääsevämme palkinnoille... Mutta tapahtui jotain ihan muuta. Jotain järkyttävää, josta en toivu koskaan. Ei hätää - perheeni on kunnossa, samoin Joona ja sen hoitaja, Pink. Lukekaa mielenkiinnolla kuvaustani.

Saavuimme radalle aivan kuten ennenkin. Kisahumu oli järkyttävä: hevoset vaihtoivat omistajaa, vetoa lyötiin suurista summista ja nopeat laukkaratsut vilistivät radalla. Katselin kateellisena lähtöjen voittajia ja mietin, millä ihmeen doping-aineella Joonan saisi yhtä nopeaksi. Orini melkein nukkui, kuten aina.

Mitään ei tehty eri tavalla. Satulointi hoidettiin, Ryo nousi hevoseni selkään, Pink talutteli häntä ennen lämmittelyä ja otti kiinni, kun lämmittely oli ohi. Ryo ratsasti yhtäkkiä ihmeellisen hermostuneen orin starttia varten lähtöpaikalle...

Joona lähti kuin ohjus. Se loikkasi eteenpäin kolme kertaa sillä voimalla, jonka yleensä käyttää pelleilyyn ja ylispäin hyppäämiseen. Olin varma, että hiekkaan jäi montut sen takakavioiden kuopaisusta. Lähdön kahdella muulla yhtä nuorella hevosella ei ollut mitään mahdollisuuksia päästä alussa samaan vauhtiin. Yksi oreista kiri hyvin, mutta arvatkaapas, kuka tuli ensimmäisenä maaliin.

No meidän Joona!

Se ei ole koskaan ollut niin nopea, kuin sinä päivänä. Se juoksi kuin isot hevoset ja painoi menemään niin, että Ryo kertoi jälkikäteen horjahtaneensa alussa silkasta paineesta. Meidän vauvaori sijoittui ykköseksi
lähdössään, joten tienasi sitten kymppitonnin ja nousi allowance-tasolle.

Kun Ryo ratsasti ravissa Pinkin kohdalle, hän nosti nyrkkinsä ylös tuuletukseen jo kauan ennen kuin hevosen ohjat olivat turvallisesti ihmisten nyrkeissä. Minä kiljuin kauempana ja tuuletin yhtä lailla. Näin, että meitä ihmisiä katsottiin vähän hyväksyvämmin. Ei enää keltanokkia ja rupuhevosta - vaan hevosenomistajat Ryo ja Ban sekä hevosenhoitaja Pink ja elämänsä viidennessä lähdössä voittanut urheiluhevonen Sayonara Suckers PA.

Päivän ainoa huono puoli oli se, että kalliit hopeaiset merkkikorkokenkäni menivät rikki. Korko katkesi ja remmi napsahti poikki, kun juoksin rinkiä nurmikolla onnesta sekaisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti